Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman (5)
Biografi (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Stieg Larsson
A.J. Kazinski (0)
A.-M. Vedsø O... (0)
A.S. Byatt (0)
  Temaer
Samfund (3)
Drama (1)
Venskab (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Historie (0)
Humor & satire (0)
Den afdøde svenske kriminalforfatter ryger til toppen af bestsellerlisten i USA med "Luftkastellet der blev sprængt" - den sidste roman i en trilogi.
Hvorfor er Stieg Larssons romaner så populære? Professor Gunhild Agger, der sammen med kolleger har forsket i den skandinaviske krimi, har et svar på spørgsmålet.
Den svensk-kurdiske journalist Kurdo Baksi har skrevet en meget personlig bog, der er præget af hans venskab med den svenske succes-forfatter.
Svensk avis afslører, at et fjerde bind i Stieg Larssons ”Millenium”-serie er på trapperne.
Stieg Larsson, Stephenie Meyer og Dan Brown topper listen over de ti mest solgte forfattere i Europa i 2009.
Tidligere kollega til Stieg Larsson hævder, at denne umuligt kan have skrevet krimi-trilogien.
I 1981 begyndte det venstreorienterede forlag Modtryk med inspiration fra Sjöwall og Wahlöö at udgive samfundskritiske, skandinaviske krimier - uden dog at tjene penge på det. Siden har omsætningen været støt stigende. Modtryk har siden tjent millioner på krimibølgen - og forlagets forfattere har succes.
Leif Davidsen, Stieg Larsson og Hanne Vibeke-Holst.
Stieg Larssons debutroman ”Mænd der hader kvinder” passer perfekt til Hollywood. Det skriver en anerkendt amerikansk anmelder blot få dage efter, at bogen - til flotte anmeldelser - er udkommet i USA.
Den afdøde, svenske krimiforfatter Stieg Larsson skrev et hidtil ukendt testamente, hvori han gav sine penge væk til Kommunistisk Arbejderforbund.
Vi anbefaler
Loading...