Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Filosofi
Vælg temaer
close
Filosofi: Jacques Rancière har skrevet et interessant og originalt værk om eliternes forhold til demokratiet. Desværre gør han stoffet svært tilgængelig for alle, der ikke har en universitetsgrad i filosofi.
Veloplagt skrevet, men lige lovlig generel bog med fokus på det økonomiske menneske.
Otte år efter bestselleren ”Undtagelsen” er Christian Jungersen tilbage med en ny roman. ”Du forsvinder” kommer aldrig op på det filosofiske niveau, som romanen ellers lægger op til.
”Dværgens bog” er en fortælling om kærlighedens forløsning i kunst og filosofi. Dermed afsluttes et firbinds værk om 1700-tallet.
Svagheden i bogen ”Islamisk filosofi” er, at den ikke handler om den reelt eksisterende islam. Den tager udgangspunkt i en tænkt og idealiseret udgave, som bedst trives i eksil og på vestlige universiteter.
”Om Jesus” er kritisk uden ateistens hån og troende uden fundamentalistens blindhed.
Mens forfatteren tager tilløb til at bestige det sagnomspundne bjerg Ararat, reflekterer han over tro og tvivl. Resultatet er en tankefuld, men også halvgjort bog.
Naja Vucina Pedersen beskriver krigen som en række menneskelige aktiviteter. Hun slører bevidst tid, sted og omstændigheder.
Formålet med dialogbefalingen er bl.a. at skabe et fællesskab, hvor vi har besluttet os at ville være vendt mod andre. Det lyder jo smukt og godt, men også helt abstrakt
Anders Morgenthaler udgiver en ny bog med dyrefabler.
Viser 1-10 af 25 resultater
1
2
3
>
Vi anbefaler
Loading...