Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Faglitteratur
Antologi (1)
Biografi (1)
Essays (1)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Vælg temaer
close
Litteraturforskeren Niels Kofoed har præsteret en bog med tolkende referater af mange af Karen Blixens fortællinger. Som de fleste Blixenforskeres konklusioner vil også hans møde modsigelse.
Sprogprofessor Jørn Lund fremstår i sin nye bog som en iagttager med butterfly og knickers og notesbog. I stil med professor Higgins, men uden dennes vilje til at gøre noget ved elendigheden.
Der er en grund til, at unge mænd på deres polterabend ironiserer over et liv i lænker. Psykolog Finn Korsaa diagnosticerer den danske mand.
Filosofi: Jacques Rancière har skrevet et interessant og originalt værk om eliternes forhold til demokratiet. Desværre gør han stoffet svært tilgængelig for alle, der ikke har en universitetsgrad i filosofi.
En sociolog retter en hård kritik af socialpædagogernes tendens til at fastholde unge indvandrere i problemfyldte kategorier i stedet for at få dem et nyt sted hen.
Veloplagt skrevet, men lige lovlig generel bog med fokus på det økonomiske menneske.
Svagheden i bogen ”Islamisk filosofi” er, at den ikke handler om den reelt eksisterende islam. Den tager udgangspunkt i en tænkt og idealiseret udgave, som bedst trives i eksil og på vestlige universiteter.
En forsker i religionsvidenskab har undersøgt vietnamesere i Danmarks liv og færden.
Der er både opfindsomhed og en insisterende lærdom i Svend Bjergs lille bog om Karen Blixens forfatterskab.
Der er en sær mangel på realisme i ”Den sande tro”. Den har en tendens til at trække sig tilbage til et sneglehus af teologihistorie.
Viser 1-10 af 42 resultater
1
2
3
4
5
>
Vi anbefaler
Loading...